CSS Dropdown Menu
 
Välkommen till Evas vin och matråd.

Gott och enkelt ska det vara. Vinerna är hämtade ur svenska Systembolagets samlingar så de går lätt att hitta där. Mer intressant blir det genom att leta fram ett spanskt vin med liknande egenskaper. Ett uppdrag i sig själv.
Men maten då? Recepten är skrivna med tanke på svenska affärer men det finns ju sådana i Torrevieja också.

Lycka till.


Västerbottenlax
Soligt vin till gräddig lax

När väderleksrapporten förutspår "mulet och regn" hela helgen får man ta till lite sol på flaska i stället . . . Ett rysligt gott alternativ är nr 2478 Zecci Classico 2008 Verdicchio dei Castelli di Jesi, italienskt fynd för 109 kronor. Fanns länge i beställningssortimentet, men blev så populärt och omskrivet att det nu kvalat in i det ordinarie. Gyllene vin med doft av solmogna druvor, fat, äpplen, aprikoser, nötter och smör - helt perfekt till en såsig fiskrätt.
Västerbottenlax, till exempel.
Ta en bit färsk lax och skiva så tunt som möjligt "på snedden".
Fördela 2 dl riven Västerbottensost på skivorna,
salta och peppra.
Rulla ihop till rullar, lägg i ugnsfast form och
häll över 2,5 dl mellan- eller vispgrädde.
Stek ca 20 minuter i 200 grader varm ugn.
Garnera med rödlök som du skivat tunt i ringar, löjrom och färsk dill.
Pressad potatis till.

Börjar plånboken närma sig slutet på lönen, ersätt löjrommen med en burk Abbas röda stenbitsrom och köp en flaska nr 12419 Casal di Serra Verdicchio (79 kr) i stället!

Smaklig spis & trevlig helg,

Eva