|
Välkommen till Evas vin och matråd. Gott och enkelt ska det vara. Vinerna är hämtade ur svenska Systembolagets samlingar så de går lätt att hitta där. Mer intressant blir det genom att leta fram ett spanskt vin med liknande egenskaper. Ett uppdrag i sig själv. Men maten då? Recepten är skrivna med tanke på svenska affärer men det finns ju sådana i Torrevieja också. Lycka till. |
|
”Prästens hår” till fläskfilé under italienskt täcke Inte hjälpte det så mycket med förra veckans sol i glaset – en ynka plusgrad och ösregn utanför fönstret just nu. Blir till att drömma sig bort till Italien i stället, med hjälp av lämplig mat och dryck… Nr 2727 Cappello di Prete (prästens hår!) från Italiens sydspets för 79 kr ger mycket smak för pengarna: ett kryddigt, friskt vin med smak och doft av ekfat, körsbär, örter, peppar och lakrits. Till detta passar en av mina absoluta favoriter helt perfekt: Fläskfilé under italienskt täcke. Bryn en hel fläskfilé (minst 500 g) runt om i en stekpanna – den ska få fin stekyta men fortfarande vara rå inuti! Salta och peppra. Skär filén i centimetertjocka skivor, lägg lite omlott i en rad på ett avlångt, ugnssäkert fat. Ovanpå filén brer man ett ”täcke” som består av följande, väl ihoprört: |