CSS Dropdown Menu
 
Välkommen till Evas vin och matråd.

Gott och enkelt ska det vara. Vinerna är hämtade ur svenska Systembolagets samlingar så de går lätt att hitta där. Mer intressant blir det genom att leta fram ett spanskt vin med liknande egenskaper. Ett uppdrag i sig själv.
Men maten då? Recepten är skrivna med tanke på svenska affärer men det finns ju sådana i Torrevieja också.

Lycka till.


Fläskfile under italienskt täcke

Skam den som ger sig – vi trotsar ständiga minusgrader och isande nordlig vind med hjälp av vår i glaset. På tallriken blir det andra bullar!

I måndags lanserades Systemets tillfälliga vårsortiment – det kan man väl i brist på annat betrakta som ett litet vårtecken? Två nya godsaker från ölhyllan rekommenderas varmt: Nr 1401 S:t Eriks Vårlager respektive Nr 1414 Oppigårds Spring Ale. Den sistnämnda något beskare och fylligare än den första, vilket ju lite grand ligger i alens natur…

Med pilsner i glaset kan man ju ta ut svängarna lite mer med krydderierna. Ett gyllene tillfälle att snabbt slänga ihop en gryta köttbullar i röd thaicurry!

  • Värm en matsked olja i en stekpanna, tillsätt 1,5 msk röd thaicurrypasta.
  • Rör om en minut och häll i en burk kokosmjölk, fyll burken till hälften med vatten och häll i detta också.
  • Koka upp och rör om till en slät sås.
  • Lägg i ett paket Mamma Scans köttbullar, tillsammans med 1 burk avrunna bambuskott och ett paket tinade haricots verts (”gröna bönor”).
  • Låt sjuda i ca fem minuter tills bönorna mjuknat och köttbullarna är genomvarma.
  • Salta och peppra, pressa i saften från en limefrukt och riv ner bladen från en kruka basilika.
  • Strö över en tunt skivad röd chilifrukt.
  • Servera med ris och limeklyftor.  

    Trevlig helg!

    Eva
  •