Skam den som ger sig – vi trotsar ständiga minusgrader och isande nordlig vind med hjälp av vår i glaset. På tallriken blir det andra bullar!
I måndags lanserades Systemets tillfälliga vårsortiment – det kan man väl i brist på annat betrakta som ett litet vårtecken? Två nya godsaker från ölhyllan rekommenderas varmt: Nr 1401 S:t Eriks Vårlager respektive Nr 1414 Oppigårds Spring Ale. Den sistnämnda något beskare och fylligare än den första, vilket ju lite grand ligger i alens natur…
Med pilsner i glaset kan man ju ta ut svängarna lite mer med krydderierna. Ett gyllene tillfälle att snabbt slänga ihop en gryta köttbullar i röd thaicurry!
Värm en matsked olja i en stekpanna, tillsätt 1,5 msk röd thaicurrypasta. Rör om en minut och häll i en burk kokosmjölk, fyll burken till hälften med vatten och häll i detta också.
Koka upp och rör om till en slät sås.
Lägg i ett paket Mamma Scans köttbullar, tillsammans med 1 burk avrunna bambuskott och ett paket tinade haricots verts (”gröna bönor”).
Låt sjuda i ca fem minuter tills bönorna mjuknat och köttbullarna är genomvarma.
Salta och peppra, pressa i saften från en limefrukt och riv ner bladen från en kruka basilika.
Strö över en tunt skivad röd chilifrukt.
Servera med ris och limeklyftor.
Trevlig helg!
Eva |