CSS Dropdown Menu
 
Välkommen till Evas vin och matråd.

Gott och enkelt ska det vara. Vinerna är hämtade ur svenska Systembolagets samlingar så de går lätt att hitta där. Mer intressant blir det genom att leta fram ett spanskt vin med liknande egenskaper. Ett uppdrag i sig själv.
Men maten då? Recepten är skrivna med tanke på svenska affärer men det finns ju sådana i Torrevieja också.

Lycka till.


Nu börjar grillsäsongen!

Det är plusgrader och ljust på kvällen - mer behöver inte vi härdade nordbor för att släpa fram våra grillar ur förråd och garage! Eftersom det finns viss risk för att grillmästaren kommer att behöva både fleecetröja och mössa får det bli hans favoritgrillrätt: äkta grekisk souvlaki.

Börja med att röra ihop marinaden – vill man ha äkta souvlakismak finns inga genvägar här:
1 dl olja, 1 dl rödvin, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk hackad gul lök, 1 msk rosmarin, 1 msk oregano, 1 tsk salt och ½ tsk vitpeppar.



Grillat

Skär fläskfilé (är det helg så är det) i tärningar, ca 3 cm stora, lägg dessa i marinaden – minst några timmar, men upp till ett dygn skadar inte! Trä upp på spett, grilla snabbt på het grill.

Grekisk sallad (tomater, lök, fetaost, svarta oliver) och ett sprödvärmt lantbröd till. Citronklyftor bredvid – gott att droppa över köttet.

Den riktigt hungrige gör grekisk potatis också: klyftad potatis penslas med olivolja, droppa över citronsaft, krydda med salt, peppar och oregano. In i ugnen tills potatisen är gyllene. Kör en burk lättcrèmefraîche och ett paket fetaost i mixer till en slät kräm att doppa potatisklyftorna i.







I glaset: Efter att ha stått ute kylan förtjänar grillmästaren något riktigt gott att värma sig med. Det får bli 12002 Allesverloren Tinta Barocca för 114 kr. Ett kryddigt, mustigt, pålitligt och rysligt gott grillvin från Sydafrika.

God helg!

Eva

Grillat