CSS Dropdown Menu
 
Välkommen till Evas vin och matråd.

Gott och enkelt ska det vara. Vinerna är hämtade ur svenska Systembolagets samlingar så de går lätt att hitta där. Mer intressant blir det genom att leta fram ett spanskt vin med liknande egenskaper. Ett uppdrag i sig själv.
Men maten då? Recepten är skrivna med tanke på svenska affärer men det finns ju sådana i Torrevieja också.

Lycka till.


Krämig räkpasta i gott sällskap
Snabbt ihopslängt och vårigt fräscht, precis som det ska vara nu när vi går mot ljusare tider och vill vara
utomhus så länge som möjligt!



Låt 400 gram skalade räkor rinna av i en sil.
Kärna ur och finhacka en röd chili (spansk peppar)
Koka 500 g pasta.
Värm 2,5 dl färdig ostsås (Kelda i tetra), blanda
ner chili, 1 tsk dillfrön och 2 tsk krossad
rosépeppar. Blanda ner räkorna så de blir varma
utan att koka (då blir de sega!).
Låt pastan rinna av och vänd ner den i såsen.
Servera genast med färska ärtskott, ruccola eller
annat snyggt favoritgrönt.

Grillat

I glaset: absolut bästa vita nyheten i aprilsläppet
Nr 2342 Solosole Vermentino (119 kr) från Bolgheri,
dvs västra delen av Toscana. Fenomenalt bra vin som
är resultatet av ett samarbete mellan den kände
Amaroneproducenten Allegrini och USA’s störste
importör av italienska viner, Leonardo LoCascio. Förra
året fanns det bara i beställningssortimentet, men blev
så populärt att Systembolaget blev tvungna att flytta in
det på ordinarie hyllan… Fruktigt, smakrikt vin som
verkligen smakar sol och Toscana!



(TYVÄRR finns inte detta vin på hyllan i Karlshamn, men det räcker att vi är några stycken som frågar efter det så är de tvungna att ta hem. GÖR DET!
Under tiden, njut av den billigare versionen
Nr 2340 Bolgarello Bianco Vermentino
(75 kr) i stället,
finns i skrivande stund 10 flaskor kvar på hylla 07-09-01!)
Allesverloren Allesverloren