CSS Dropdown Menu
 
Välkommen till Evas vin och matråd.

Gott och enkelt ska det vara. Vinerna är hämtade ur svenska Systembolagets samlingar så de går lätt att hitta där. Mer intressant blir det genom att leta fram ett spanskt vin med liknande egenskaper. Ett uppdrag i sig själv.
Men maten då? Recepten är skrivna med tanke på svenska affärer men det finns ju sådana i Torrevieja också.

Lycka till.


Grillat



Äntligen fredag – mat & vindags igen!

I kväll blir det smarrigt och lättlagat så det förslår – penne- och fläskfilégratäng i krämig ädelostsås

.

Koka fyra portioner penne, låt rinna av i durkslag.
Salta och peppra 5 hg fläskfilé (hel!), bryn runtom i stekpanna i ca 5 minuter.
Ta upp köttet och skär det i skivor.
Blanda pasta och 3 dl grädde i en ugnsfast form.
Vänd ner 1 – 2 trekanter Kvibille ädelost skurna i små bitar, stick ner köttet ”lite slarvigt” bland pastan.
Gratinera mitt i ugnen (225 grader) i ca 15 minuter, garnera med ruccola.





I glaset: Nr 6156 Masi Passo Doble från Argentina.

Kryddigt och mustigt vin med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av plommon, mörka körsbär, kaffe och vanilj. Ett perfekt giftermål mellan italienskt och argentinskt: känd vinmakare från Venetien (mest känd för sina goda Amarone- och Valpolicellaviner), argentinskt klimat, 62 % argentiska druvor (malbec) och resten italienska (corvina).

Som gjutet även till den stundande sommarens övningar vid grillen!

Allesverloren