|
Välkommen till Evas vin och matråd. Gott och enkelt ska det vara. Vinerna är hämtade ur svenska Systembolagets samlingar så de går lätt att hitta där. Mer intressant blir det genom att leta fram ett spanskt vin med liknande egenskaper. Ett uppdrag i sig själv. Men maten då? Recepten är skrivna med tanke på svenska affärer men det finns ju sådana i Torrevieja också. Lycka till. |
|
Gott till grillat (1) Hur kul det än är med matlagning, så inte vill man stå inne vid spisen när kvällarna blir allt längre och varmare . . . Nu är det grillen som gäller, och utmaningen blir därmed att hitta på lite roliga och varierade tillbehör till biffen. Från och med idag och några veckor framöver får ni ta del av några av favoriterna. Ikväll blir det italieninspirerad paj med caprese- och pestofyllning – dvs tomat – och
mozzarellasallad i pajskal! |
|
Gör en pajdeg av 3 dl vetemjöl, 125 g smör och 1 msk kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform, låt vila en timme i kylen. Grädda därefter i 225 grader varm ugn i 12 – 15 minuter, tills den fått lite färg. Låt svalna. Skiva 400 g mozzarellaost och 7 – 8 mogna fina tomater, gärna i olika färger. Varva ostskivor, tomatskivor och 1,5 dl pesto (färdig på burk) i pajskalet, med ostskivorna underst och tomatskivorna överst. Ringla över lite olivolja, garnera med strimlade basilikablad, strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. |
|
|
Trevlig grillhelg önskar |