|
Spanska grönsaker Spaniens överflöd av härliga grönsaker till överkomligt pris året runt är frestande, inte minst när de ligger vackert exponerade i stånden på marknaderna. Det är svårt att motstå de bulliga violettglänsande berenjenas, auberginerna, eller paletten av paprikor. Sedan gäller det att laga till dem på varierande vis! Nedan följer några beprövade recept. |
||
Grönsaksgryta Ingredienser: en aubergin en gul lök några selleristjälkar en vitlök några tomater kapris oliver salt, socker, ättika |
Småkoka under tiden i en annan panna Receptet är hämtat ur Vivi-Ann Sjögrens bok |
|
Ratatouille i mikron Ingredienser: några paprikor i olika färger röd eller gul lök selleristjälkar apio en liten aubergine berenjena en squash calabacin några tomater gärna lite röd chili Blandningen kan varieras med broccoli, palsternackor, morötter eller vad annat man har hemma! |
|